Grimme tænder af te, kaffe og andre syndere
Hvis dine tænder er blevet misfarvede gennem årene, kan du få dem pæne igen med blegning. Nogle mennesker har også fra naturens side mere gullige tænder end andre, og det kan en blegning også rette op på.

Du får taget aftryk på klinikken, og de bliver sendt til et ortodontisk laboratorium, hvor de fremstiller plastskinnerne, som du får med hjem sammen med en blege-gel. Du får råd og vejledning herfra, mens du selv bleger dine tænder derhjemme. Det tager cirka 1 time om dagen i op til 14 dage. For at undgå overfølsomme tandhalse, udleveres en speciel flourgel.

Blegning - ikke for enhver pris
Hvis emaljen er meget tynd, fraråder jeg blegning, da risikoen for at svække emaljen yderligere er stor. Du skal også være opmærksom på, at dine plastfyldninger ikke påvirkes af blegningen, og de vil derfor fremstå mørkere, og en udskiftning af dem kan blive nødvendig.

Mørk tand efter rodbehandling
Hvis en tand er blevet mørk efter en rodbehandling, kan du som regel nøjes med at få en intern blegning. Her bliver der lagt blege-gel direkte ind i selve tandkronen. I de tilfælde, hvor der også mangler meget af tanden, kan en kronebehandling blive nødvendig.

 
 
Behandlingstyper
 
 
 
 
  Tandlæge Birgith Braag Winther, Amagerbrogade 205, 1.th, 2300 København S. Tlf. 32 58 06 76, Birgith@winthertand.dk